Pečený hruškový čaj

Zažíná se nám pomalu ochlazovat, a tak brzy začne sezóna grogů, svařených vín („svařáků“) a také výborných čajů. V dnešním receptu si představíme postup přípravy pečeného hruškového čaje, který nás zahřeje a pohladí na duši. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 – 3 hrušky
  • 1 pomeranč
  • 1 kousek skořice (může být i mletá)
  • 2 – 3 lžíce obyčejného cukru nebo třtinového cukru
  • 2 lžíce hřebíčku (celého nebo mletého)
  • 1 hrnek vody
  • Šťáva z 1 citronu

Postup přípravy:

Nejdříve hrušky důkladně opláchnete, zbavíme je slupky, rozřízneme na půl a odstraníme všechny jádřince.

Poté zbavíme slupky pomeranč.

Dále nakrájíme ovoce na malé kostičky a dáme vše na pekáč nebo do zapékací mísy. Ovoce polijeme šťávou z citronu a přidáme cukr, hřebíček a skořici.

Nakonec dáme pekáč do trouby a pečeme za občasného promíchání asi 50 – 60 minut.

Upečený čaj plníme do předem připravených uzavíratelných sklenic. Po naplnění sklenice uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme asi 6 – 8 hodin „uležet“.

Jakmile máme chuť na čaj, dáme si do hrnu asi 2 lžíce čaje a zalijeme jej horkou vodou. Louhujeme 6 – 8 minut.

TIP 1: To směsi čaje můžeme před pečením dát malý panák rumu. Krásně nám celou směs ovoní.

Tipy a triky, jak připravit čaj z letního ovoce.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.