Chipsy z kuřecích kůžiček

Kuřecí kůžičky buď musíte milovat, nebo je úplně nesnášet. Já patřím spíše do té druhé skupiny, ale děda s taťkou se po nich můžou utlouct. Nedávno jsme mohli v televizi vidět recept Ládi Hrušky na chipsy z kuřecích kůžiček, po kterých se prý jenom zapráší.

Pojďme se na tento jednoduchý recept na chipsy z kuřecích kůžiček podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1/2 kilogramu kuřecích kůžiček
  • Sýr (dědův nejoblíbenější je klasický „třicítka“ Eidam)
  • 1 pomeranč
  • Koření (sůl, pepř, grilovací koření)

Postup přípravy kuřecích kůžiček:

Postup přípravy je velmi jednoduchý. Nejdříve kůžičky důkladně propláchneme vodou.

Poté je nakrájíme na malé kousky. Dále si nachystáme plech na pečení, na který je vyskládáme.

Žádný tuk ani olej nepoužíváme, protože kůžičky jsou mastné. Kůžičky osolíme, lehce opepříme a posypeme grilovacím kořením. Můžeme je také pokapat pomerančem.

Na 200 °C pečeme dozlatova asi 15 – 20 minut.

TIP 1: Na horké opečené kůžičky můžeme dát například nastrouhaný nebo tavený sýr a kousek pomeranče.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.