Domácí kečup

Kečup je hustá zelinová směs, kterou má snad každý rád. Můžeme ho konzumovat spolu s klobásami, párky, hranolky, těstovinami, v toastech, na pizze apod. Bohužel většinou kečupy v obchodech nemají tu správnou chuť a navíc jsou plné konzervantů. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy vynikajícího domácího kečupu bez konzervantů.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 11 zralých rajčat
  • 5 jablek
  • 4 hřebíčky
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce soli
  • 1 hrnek cukru (nejzdravější je třtinový cukr)
  • 1 bobkový list
  • Půl lžíce skořice
  • Půl hrnku octa

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme a očistíme zeleninu. Tu poté nakrájíme na kostičky.

Poté omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců jablka. Jablka nakrájíme stejně jako zeleninu na kostičky.

Úplně všechny ingredience dáme do hrnce a vaříme asi 1 hodinu a 45 minut.

Po uvaření směs rozmixujeme tyčovými mixerem tak, aby nám vznikla krásná kašička.

Po rozmixování ještě směs dáme vařit asi na 15 minut.

Uvařenou směs přecedíme a nalijeme do sterilizovaných sklenic.

Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dipy, omáčky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.