Domácí Korbáčiky (korbáčky)

Korbáčiky (korbáčky) jsou polotvrdé sýry splétané do copánků. Původ korbáčiků je oravsko na Slovensku. Ve specializovaných obchodech můžeme najít mnoho různých druhů. Příkladem můžou být paprikové, česnekové, uzené, klasické přírodní korbáčiky a mnohé další. Mají velmi dobrou slanou chuť, což je pro tento typ polotvrdého sýra typické.

Recept Láďi Hrušky vám poradí, jak si vyrobit výborné Korbáčiky (korbáčky) doma. Díky němu ušetříte nemalé peníze, protože vás jejich výroba vyjde minimálně 4x levněji. Domácí Korbáčiky budeme vyrábět z Mozzarelly, ale rozdíl oproti kupovaným určitě nepoznáte.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Mozzarellu (pro začátek postačí jedno balení)
  • Sůl (nejlepší je hrubozrnná mořská sůl)
  • 1 větší miska se studenou vodou
  • 1 hrnec s horkou vodou

Postup přípravy:

Nejdříve si musíme v hrnci dát vařit vodu, kterou hodně osolíme (3 – 4 kávové lžičky soli).

Poté nakrájíme Mozzarellu na menší plátky. A ty na lžíci po jednom vkládáme do horké vody.

Jakmile změknou, vznikne táhlá hmota, kterou můžeme dle libosti tvarovat.

Tuto hmotu nabereme na lžičku, uděláme z ní kuličku a začneme prsty tahat a tvořit jednotlivé provázky. Ty vkládáme do studené vody, kde ihned ztvrdnou.

TIP 1: Zeptejte se babiček nebo prababiček jestli nemají „formu“ na Korbáčiky. Díky tomu dosáhnete pěknějšího kulatého tvaru.

TIP 2: Korbáčiky nakonec „přehoďte“ přes vařečku a nechte okapat (oschnout).

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.