Fitness dietní majonéza a tatarská omáčka (tatarka)

V minulém receptu jsme si s Láďou Hruškou připravovali netradiční fitness dietní hranolky. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí, jak si rychle udělat chutnou majonézu a tatarskou omáčku (tatarku) nejen jako doplněk k vařeným bramborám na kostky, ale také jeho dietním fitness hranolkám a dalším jídlům. Recept je bez vajíček.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na majonézu:

  • 2 velké panáky mléka
  • 4 velké panáky slunečnicového nebo olivového oleje
  • Špetka soli

Na tatarku:

  • 2 velké panáky mléka
  • 4 velké panáky slunečnicového nebo olivového oleje
  • Špetka soli
  • Cibule
  • 1 kávová lžička horčice
  • Okurka

Postup přípravy:

Pro přípravu majonézy si vezmeme hlubší sklenici, do které dáme mléko, olej a špetku soli.

Poté si vezmeme tyčový mixér a během chvilky máme majonézu („lightku“).

Pro přípravu tatarské omáčky (tatarky) použijeme připravenou majonézu, do které přidáme kávovou lžičku hořčice a najemno nastrouhanou cibuli a okurku.

Zamícháme a máme domácí „light“ tatarku.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.