Hrníčkové knedlíky

Knedlíky jsou výbornou přílohou ke guláši a různým omáčkám. Podáváme je například ke svíčkové, koprové, česnekové, houbové, játrové a dalším. Výborné jsou také plněné knedlíky se zelím. Kupované knedlíky se nikdy nevyrovnají těm domácím. Na následujících řádcích vám Láďa Hruška ukáže jednoduchý recept na přípravu domácích knedlíků.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 1 kávová lžička soli
  • Trocha bylinek

Postup přípravy:

Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kostičky (měly by být menší než na obrázku) a bylinky (pokud je budeme používat) velmi najemno.

Základem knedlíků je dobré těsto. To připravíme smícháním mouky, mléka, žloutků, rohlíků a bylinek. Z bylinek se obvykle používá pažitka nebo petrželová nať.

Bílky si necháme a vyšleháme z nich sníh. I ten přidáme do těsta. Těsto důkladně zamícháme a necháme chvilku odležet.

Mezitím si vymažeme hrnky kvalitním olejem a těsto dáme do hrnků asi do 3/4.

Naplněné hrnky naskládáme do hrnce s vodou. Voda by měla být u hrnku asi po spodní část ucha. Vaříme cca 30 minut.

Hrnky po uvaření vyndáme z vody, necháme chvilku vychladnout a vyklopíme.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.