Lahodná domácí Lučina

Sýr Lučina patří mezi oblíbené a hlavně také zdravé pochoutky, které si můžeme mazat na chleba, rohlíky, bagetky, housky, bulky a další pečivo. Velkým problémem u tohoto typu sýra je jeho vysoká cena. 200 gramové rodinné balení sýru Lučina stojí v akci minimálně 29,90 Kč. Jedná se v podstatě o porci asi na 4 – 6 krajíců chleba.

A proto si dal Láďa Hruška za úkol vyrobit domácí Lučinu stejné (lepší) chuti, za výhodnější cenu a hlavně bez jakýkoliv éček a konzervantů.

Příprava je velmi snadná a rychlá. Zvládnete to do 10-ti minut.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Smetana ke šlehání
  • 2 bílé jogurty (minimálně 10%)
  • Špetka soli
  • Větší miska
  • Cedník
  • Kousek látky (např. kapesníček)
  • Pažitka

Postup přípravy:

Oba bílé jogurty smícháme se smetanou na šlehání, lehce osolíme a důkladně promícháme.

Osobně doporučuji kvůli chuti neustále koštovat. Poté si ustřihneme trochu pažitky, nakrájíme a vložíme do směsi.

Dále si připravíme misku, na ni dáme cedník a do cedníku vložíme kapesník.

Do cedníku s látkou vylijeme dobře promíchanou a ochucenou směs.

Celou směs dáme do lednice a necháme 24 hodin „odkapat“ vodu (syrovátka).

Po 24 hodinách můžeme jíst.

Kapesník zaručí, že směs cedníkem (sítem) neproteče.

TIP 1: Místo pažitky můžeme použít například i na jemno nakrájený pórek nebo petrželku.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.