Řízky z černého bezu

Řízky z černého bezu

Dnes si představíme opravdu netradiční recept z černého bezu. Jak možná víte, Černý bez je keř, jehož jarní výhony, květy, listy i kořen jsou léčivé a prospívají velmi dobře lidskému…Přečíst celý článek →
Smažená tlačenka

Smažená tlačenka

Tlačenka je oblíbený produkt, který se většinou dělá při zabíjačce. Jedná se nakrájené kousíčky vepřového nebo jiného masa v rosolu. Říká se, že je tlačenka výborná na klouby. Obvykle se…Přečíst celý článek →
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurty jsou mléčné výrobky s různým obsahem tuků, které jsou oblíbenou pochoutkou ke snídani s pečivem či ovesnými vločkami. Je možné je také použít do různých omáček a salátů. U…Přečíst celý článek →
Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Knedlíky jsou výbornou přílohou ke guláši a různým omáčkám. Podáváme je například ke svíčkové, koprové, česnekové, houbové, játrové a dalším. Výborné jsou také plněné knedlíky se zelím. Kupované knedlíky se…Přečíst celý článek →
Rychlá bramborová pomazánka

Rychlá bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka je jednou z nejoblíbenějších českých pomazánek, které si mažeme na klasické pečivo a také například na veku, když připravujeme chlebíčky pro návštěvu. V dnešním receptu nám Láďa Hruška…Přečíst celý článek →
Domácí Korbáčiky (korbáčky)

Domácí Korbáčiky (korbáčky)

Korbáčiky (korbáčky) jsou polotvrdé sýry splétané do copánků. Původ korbáčiků je oravsko na Slovensku. Ve specializovaných obchodech můžeme najít mnoho různých druhů. Příkladem můžou být paprikové, česnekové, uzené, klasické přírodní…Přečíst celý článek →