Pivouni na grilu

V dnešním receptu amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška potěší především milovníky masných výrobků a venkovního grilování na ohni. Ukáže nám postup přípravy výborných pivounů (pivních buřtů/špekáčků) na grilu. Pokud jste pivař a máte chuť na něco grilovaného, určitě tento jednoduchý, levný a rychlý recept vyzkoušejte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 10 špekáčků
  • 1 cibule
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1/2 litru piva

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší sklenici nebo hlubokou misku.

Poté si nařízneme špekáčky a nakrájíme cibuli na měsíčky.

A nyní můžeme vrstvit do sklenice (misky).

Dáváme vždy vrstvu špekáčků a vrstvu cibule.

Jakmile budeme mít hotovo, prolisujeme do sklenice (misky) česnek a zalijeme pivouny s cibulí pivem tak, aby všechno bylo ponořené.

Necháme v lednici minimálně 6 hodin odležet.

A můžeme se pustit do grilování.

TIP 1: Špekáčky můžeme při grilování potírat pivním nálevem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.