

V dnešním receptu amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška potěší především milovníky masných výrobků a venkovního grilování na ohni. Ukáže nám postup přípravy výborných pivounů (pivních buřtů/špekáčků) na grilu. Pokud jste pivař a máte chuť na něco grilovaného, určitě tento jednoduchý, levný a rychlý recept vyzkoušejte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 10 špekáčků
- 1 cibule
- 3 – 4 stroužky česneku
- 1/2 litru piva
Postup přípravy:
Nejdříve si nachystáme větší sklenici nebo hlubokou misku.
Poté si nařízneme špekáčky a nakrájíme cibuli na měsíčky.
A nyní můžeme vrstvit do sklenice (misky).
Dáváme vždy vrstvu špekáčků a vrstvu cibule.
Jakmile budeme mít hotovo, prolisujeme do sklenice (misky) česnek a zalijeme pivouny s cibulí pivem tak, aby všechno bylo ponořené.
Necháme v lednici minimálně 6 hodin odležet.
A můžeme se pustit do grilování.
TIP 1: Špekáčky můžeme při grilování potírat pivním nálevem.
Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.