Rajčatovo-paprikový dip

Zanedlouho nám začne grilovací sezóna a milovníci grilování už přemýšlí, jakou specialitkou oslní své hosty. Láďa Hruška má pro ně výborný tip, který nazval „rajčatová hořčice„, i když příhodnější název je spíše rajčatovo-paprikový dip. Můžete si být jistí, že nic podobného v žádném obchodě neseženete. Tento dip se chodí jak k masu, tak i pečeným bramborám (popř. chipsům).

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 kg zralých rajčat
  • 700 gramů paprik (žlutých)
  • 3 velké cibule
  • 6 – 8 polévkových lžic cukru (nejzdravější je třtinový cukr)
  • 2 a půl panáku oleje
  • 1/2 sáčku DEKA (nakládač DEKO)

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme zeleninu a nadrobno ji nakrájíme.

Poté ji dáme s trochou vody vařit, dokud nám krásně nezměkne.

Po změknutí k ní přidáme DEKO, cukr a olej. Směs ještě chvilku povaříme, než se nám rozpustí cukr.

Jakmile se nám cukr rozpustí, směs promícháme a ihned rozmixujeme mixerem.

Rozmixovanou směs propasírujeme a ještě horkou ji dáme do připravených sterilizovaných sklenic.

TIP 1: Do směsi před mixování můžeme přidat na ovonění bylinky.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Omáčky, dipy – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.