Řízky z černého bezu

Dnes si představíme opravdu netradiční recept z černého bezu. Jak možná víte, Černý bez je keř, jehož jarní výhony, květy, listy i kořen jsou léčivé a prospívají velmi dobře lidskému organismu. Láďa Hruška to moc dobře ví, a proto nám ukáže postup přípravy řízků z černého bezu. Černý bez obvykle kvete v červnu a červenci a není problém si natrhat pár bezových větviček.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 8 květů černého bezu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 – 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • Hladká mouka (nejlepší je celozrnná mouka)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • Špetka soli

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme květy černého bezu. Poté si připravíme mísu, popř. hluboký talíř, ve kterém si nachystáme těstíčko na obalování.

Těstíčko připravíme smícháním mléka, 2 žloutků, oleje a medu. Do této směsi budeme přisypávat mouku, než nám vznikne krásné těstíčko.

Nesmí být ani moc husté, ani řídké. Poté do těsta přidáme kypřící prášek a špetku soli.

Dále si vyšleháme ze 2 bílků sníh a přimícháme jej do těsta. Těsto důkladně promícháme, aby se nám vše spojilo.

Nyní si vezmeme omyté květy za stonky a namáčíme je do těstíčka.

Namočené květy vyskládáme na plech a v předem rozpálené troubě na 170 °C pečeme asi 30 minut.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.