Rychlá bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka je jednou z nejoblíbenějších českých pomazánek, které si mažeme na klasické pečivo a také například na veku, když připravujeme chlebíčky pro návštěvu. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže recept, jak si připravit výbornou bramborovou pomazánku během krátké chvíle.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 vejce natvrdo
  • 3 brambory vařené ve slupce
  • 1 – 2 zavařené okurky
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce tatarky a majonézy
  • Cibule (dle chuti)
  • Sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si oloupeme uvařené brambory a zbavíme vejce skořápky.

Poté si nachystáme větší mísu a jemnou stranu struhadla, kde nastrouháme brambory, vejce a také okurku (okurky).

Já osobně má ráda větší kusy na styl bramborového salátu, a proto vše místo struhadla proženu kovovým sítem na brambory („mačkadlem na brambory“).

Poté přidáme zbytek ingrediencí a důkladně vše promícháme.

Pomazánka je nejlepší, když je alespoň hodinu uleželá v lednici.

TIP 1: Do pomazánky můžete dát trochu nálevu ze zavařených okurek.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.