Smažená tlačenka

Tlačenka je oblíbený produkt, který se většinou dělá při zabíjačce. Jedná se nakrájené kousíčky vepřového nebo jiného masa v rosolu. Říká se, že je tlačenka výborná na klouby. Obvykle se konzumuje se sladko-kyselým octovým lákem a cibulí. Dnes nám Láďa Hruška představí velmi netradiční recept na smaženou tlačenku v trojobalu, kterou si spleteme se smaženým sýrem nebo karbanátkem.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 plátky tlačenky (asi 1 cm vysoké)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek hladké mouky (nejlepší je celozrnná mouka)

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme vychlazenou tlačenku a nakrájíme ji na asi centimetrové plátky.

Poté jí 2x obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka), jako smažený sýr.

2x ji obalujeme z důvodu, že nechceme, aby nám vytekla.

Tlačenku po obalení dáme do lednice vychladit.

Po vychlazení můžeme smažit.

Smažíme na rozpálené pánvi na kapce oleje velmi naprudko.

Kdo má rád tlačenku, určitě si na tomto receptu pochutná.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.