Špagetová pizza

Pizza je v Americe a také Itálii velmi oblíbeným jídlem, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Oblíbené pizzy jsou s mozzarellou, žampiony nebo třeba s ananasem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy netradiční špagetové pizzy, kterou zvládnete připravit během chvilky a určitě ji nikde v pizzerii nekoupíte. Přísady můžete použít dle chuti.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 balíček špaget
  • 4 vejce
  • 1 cibulka
  • 1 obdélníček sýru
  • 1 kousek uzeniny
  • 1 rajče
  • 1 mozarella
  • Kousek strouhaného tvrdého sýru (stačí Gouda nebo Eidam)
  • Sůl, pepř, oregáno, tymián

Postup přípravy:

Nejdříve nalámeme na menší kousky špagety a dle návodu je uvaříme.

Dále nakrájíme na malé kostičky obdélníček sýru, uzeniny a nadrobno nasekáme cibulku i s natí.

Poté si nachystáme větší mísu, do které rozklepneme 4 vejce, přidáme sůl, pepř, sušené oregáno, trochu tymiánu, na kostičky nakrájený sýr, uzeninu a cibulku i s natí.

Vše zamícháme.

Uvařené špagety dáme na rozpálenou pánev, přidáme z mísy připravenou směs a vařečkou ji přitlačíme. Pánev zakryjeme alobalem a necháme 10 minut na pospas.

Po 10-ti minutách přesuneme pánev do trouby. Pečeme na 180 °C asi 15 minut.

Po 15-ti minutách vytáhneme z trouby, odděláme alobal a přidáme na kolečka nakrájené rajčata a mozzarellu, posypeme oregáneme a přidáme nastrouhaný sýr.

Pečeme bez alobalu asi 10 minut na 180 °C.

A můžeme ochutnat.

TIP 1: Jedná se o velmi syté jídlo, tak to s ním nepřehánějte.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.