Domácí piškoty

Piškoty jsou oblíbenou pochoutkou téměř všech a chutnají malým dětem, dospělým a také domácím mazlíčkům. Můžeme je jíst samotné, zajít si je smetanou nebo třeba s pudinkem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí jednoduchý způsob přípravy poctivých domácích piškotů, které zvládnete během chvilky.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.

Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim téměř celou polovinu hrnku cukru a lžíci horké vody.

A vyšleháme ze žloutků pěnu.

Poté přidáme mouku a cukr.

Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do žloutkové směsi.

Vše důkladně promícháme a můžeme tvořit piškoty.

Piškoty tvoříme buď jednoduše na lžíci nebo použijeme formičku.

Vytvořené piškoty skládáme na plech s pečícím papírem.

Pečeme je asi 10 minut na 150 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Pečení – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.