Pivní preclíky

Před nějakou dobou jsme zde zveřejnili jednoduchý návod na přípravu rychlých a hlavně levných pivních rohlíků. Dnes nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí jednoduchý a rychlý recept na přípravu domácích pivních preclíků, které ocení jak pivaři, tak i milovníci slaného pečiva.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky (obyčejné nebo celozrnné mouky)
  • 1 hrnek oblíbeného piva
  • 3 panáky kvalitního rostlinného oleje
  • 3/4 kostky droždí (kvasnic)
  • 1 vejce (bílek)
  • 1 lžička cukru (cukr obyčejný nebo třtinový)
  • 1/2 lžičky soli a pepře

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme větší mísu, do které nasypeme mouku. Do mouky přidáme asi půl hrnku piva a nadrobíme do něj droždí. Vše lehce zasypeme moukou a necháme chvilku pracovat.

Poté přidáme olej, půl lžičky soli a pepře a zbytek (půl hrnku) piva. Z těchto surovin vypracujeme krásné hladké těsto, které necháme chvilku odležet.

Po odležení z něj vytvarujeme preclíky a naskládáme je na přichystaný plech. Preclíky potřeme bílkem (+ můžeme použít i pivo) a posypeme například sezamovými semínky.

Pečeme dozlatova asi 30 minut na 180 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Čerstvé pečivo – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.