Rychlé domácí loupáky (loupáčky)

Neznám moc lidí, kteří by neměli rádi výborné loupáky z pekárny, ale neznám nikoho, kdo by si je doma dělal sám. Nedávno jsem četla recept Ládi Hrušky na čerstvé domácí loupáčky a nedalo mi to, musela jsem je vyzkoušet. Výsledek mě velmi potěšil a vás potěší určitě také.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 žloutky
  • 1/3 kostky másla (lepší je asi to na pečení)
  • 1 vanilkový cukr (vanilinový)
  • 1 kávový hrnek vlažného mléka
  • 1 polévková lžíce krupice (musí být vrchovatá)
  • Špetka soli
  • 1/2 kostky droždí (kvasnic)
  • 3 kávové hrnky hladké mouky (obyčejné nebo celozrnné)

Postup přípravy:

Postup přípravy je velmi prostý. Smícháme dohromady všechny ingredience kromě žloutku (ten slouží k potření loupáčků před pečením) a vypracujeme si krásné těsto.

Poté ho necháme minimálně 15 minout kynout.

Mezitím si nachystáme desku, kterou pomoučíme.

Jakmile bude těsto nakynuté, vyválíme z něj několik kousků loupáčků, dáme je na pečící papír na plech a necháme opět kynout.

Mezitím si rozšleháme žloutky.

Po nakynutí potřeme loupáčky rozšlehanými žloutky. Pokud máme rádi mák, posypeme je mákem (já osobně mám mák moc ráda) nebo nějakými semínky. Poté loupáčky na plechu strčíme do rozpálené trouby a necháme zrůžovět (zezlatovět).

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.