Velikonoční zajíc (beránek) s pudinkem

Zajíci (beránci) nepochybně patří mezi nejoblíbenější velikonoční pečivo. Příprava klasického zajíce (beránka) je poměrně jednoduchá a následující recept bude ještě jednodušší. Podívejte na originální recept na přípravu velikonočního zajíce (beránka) od experimentátora a amatérského kuchaře Ládi Hrušky, který je doplněn o pudink. Na tomto zajícovi (beránkovi) si zcela jistě pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 přeplněný hrnek moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 1 vanilkový (vanilinový) cukr
  • 5 lžic kvalitního rostlinného oleje
  • 5 lžic horké vody
  • Špetka soli
  • Citron (kůra)
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které přidáme 3 žloutky (bílky si necháme), které důkladně promícháme s moučkovým a vanilkovým (vanilinovým) cukrem. Poté přidáme horkou vodu a také olej.

Celou směs důkladně promícháme a vyšleháme tak, aby nám vznikla krásná pěna. Dále přidáme prášek do pečiva, mouku, pudink (prášek) a nastrouháme citronovou kůru.

Z odložených bílku si v jiné misce vyšleháme sníh (měl by být tuhý). Ten vmícháme do připraveného těsta. Celou směs (těsto) důkladně promícháme, tak aby bylo krásně bez hrudek.

Nakonec si připravíme formu vymazanou tukem na pečení. Formu je nutné také vysypat hrubou moukou, poté do ní můžeme vlít těsto.

Před vložením formy s těstem do trouby si ji musíme musíme předehřát.

Pečeme asi 40 minut na 180 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Čerstvé pečivo – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.