Chlebová polévka za pár korun

Polévky jsou nedílnou součástí každodenních obědů v práci nebo restauraci. Bohužel doma nemáme čas si každý den dělat kuřecí vývar nebo připravovat rychlejší polévku z mražené zeleninové směsi, kterou je nutné pouze zahustit. Proto se amatérský kuchař Láďa Hruška rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na polévku z tvrdšího chleba, která zasytí celou rodinu.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 – 4 krajíce tvrdého chleba
  • 0,5 l vody
  • Zeleninový (popř. Karpatský) bujón
  • 1 dcl mléka
  • 1 vejce
  • Kapka olivového oleje
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli, drceného kmínu a majoránky
  • Špetka pepře

Postup přípravy:

Příprava chlebové polévky je velmi jednoduchá. Nejdříve si nachystáme větší hrnec, do kterého nalijeme více než 0,5 litru vody. Do vody přidáme zeleninový (karpatský) bujón, lžičku soli a kmínu a špetku pepře. A dáme vařit.

Mezitím si na kostičky nakrájíme 2 – 3 krajíce chleba a přidáme je do hrnce. Vaříme tak dlouho, než se chleba rozvaří. Poté jej v polévce tyčovým mixérem rozmixujeme. Čím více chleba dáme, tím bude polévka hustší.

A vaříme polévku dál. Dále do polévky přidáme vejce, mléko, prolisované 1 – 2 stroužky česneku a majoránku na ovonění. Chvilku vše necháme povařit a můžeme vypnout.

Ze zbytku chleba si připravíme vynikající krutony na kapce olivového oleje.

TIP 1: Polévku ozdobíme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.