Dýňová polévka

Dýňová polévka je velmi chutný pokrm, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu. Tuto polévku si můžeme uvařit například na Halloween, kdy si budeme tuto zeleninu s největší pravděpodobností kupovat. Halloween je 31.10. Láďa Hruška tuto polévku kvůli svým léčivým účinkům nazývá „dýňový baciložrout“.

Pojďme se na tento jednoduchý recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Dýni
  • Cibuli
  • Sůl
  • Pepř
  • Cca 0,5 litru vody
  • 0,5 litru mléka
  • Dýňová semínka (nejlepší jsou sušená)
  • Máslo
  • Zázvor (1 kávová lžička)

Postup přípravy:

Nejdříve je nutné zbavit cibulku a dýni slupky a nakrájet na kostičky. Poté cibulku vhodíme do hrnce s kouskem másla a lehce necháme zpěnit (do zlatova).

Na mírném plamenu to zabere několik minut. Poté přisypeme kostičky dýně. Zalijeme vodou (vše musí být potopené) a necháme povařit.

Asi po 15-ti minutách by mělo být vše povařené.

Poté obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem, zalijeme mlékem a přidáme na jemno nastrouhaný zázvor.

Opět 3 – 5 minut povaříme a můžeme servírovat.

Pro okrasu a více zdravých látek posypeme dýňovými semínky.

Ingredience jsou na minimálně 4 porce polévky.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.