Krémová polévka z pečené mrkve

Mrkev je velmi oblíbenou zeleninou, protože je plná vitamínu A. V léčitelství se používá například k léčbě šerosleposti. V dnešním receptu nám představí gurmánský experimentátor Láďa Hruška postup přípravy polévky z pečené mrkve, kterou jste zcela jistě ještě neochutnali. Polévka je levná a hlavně zdravá.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 velké mrkve
  • 1 střední cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • Vývar popř. bujón
  • 1 – 2 lžíce zakysané smetany
  • Starý chleba (na krutony)

Postup přípravy:

Nejdříve si očistíme cibuli, mrkve, česnek a rozřízneme je na polovinu.

Poté je vyskládáme na pečící papír na plechu a lehce poprášíme cukrem.

Pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut.

Mezitím si připravíme (ohřejeme) v hrnci vývar a opečenou zeleninu do něj vložíme.

Povaříme asi 5 minut.

Po povaření přidáme do vývaru se zeleninou trochu zakysané smetany a tyčovým mixerem vše rozmixujeme.

Polévka by měla být krémová. Pokud by byla hustá, rozředíme ji vývarem.

Před podáváním dochutíme solí, pepřem popřípadě trochou cukru.

Podáváme například s krutony.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Krémové polévky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.