Rychlopolévka z domácích surovin

Na světě není mnoho lidí, kteří by neměli rádi polévky a Láďa Hruška to moc dobře ví. V dnešním receptu nám přestaví rychlý a hlavně maximálně jednoduchý recept na sýrovou rychlopolévku s vajíčkem a cibulkou. Recept je natolik jednoduchý, že jej zvládne i naprostý kuchařský amatér během pár minut.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 trojúhelníčky taveného sýru
  • 1 menší cibulka
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 0,5 litru vody
  • Sůl, pepř
  • Kousek pórku

Postup přípravy:

Nejdříve si oloupeme cibulku a nakrájíme ji na drobno.

Poté si nachystáme hrnec, ve kterém na másle zpěníme cibulku. Jakmile nám cibulka zezlatoví, přidáme k ní 2 trojúhelníčky sýru.

Po rozpuštění sýru přilijeme k surovinám 0,5 litru vody.

Směs dosolíme, lehce dopepříme a důkladně promícháme.

Do polévky dále přidáme rozkvedlané vejce a nakrájený kousek pórku.

Polévku povaříme asi 1 – 2 minuty a necháme chvilku dojít.

A můžeme podávat.

TIP 1: Polévku před podáváním můžeme posypat strouhaným sýrem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Polévky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.