Nejjednodušší a nejefektivnější cesty očisty jater

Játra jsou jedním z nejdůležitějších orgánů, které máme v těle. I proto je třeba jim věnovat náležitou péči a pravidelně je detoxikovat. Jsou to právě játra, která umí zachytávat škodliviny v našem těle. A jelikož sami mají regenerační schopnost, měli bychom jim k tomu samozřejmě vytvořit adekvátní podmínky.

Vše začíná správnou stravou

Důležitým krokem je správná strava, která by měla játrům primárně prospívat. Samotná očista jater by měla probíhat i několik dní, pokud chceme skutečně nejlepší výsledky. Doporučuje se alespoň dva dny před začátkem vynechat uzeniny a nezdravé potraviny a den předtím již nekonzumovat ani mléčné výrobky.

Naopak bychom při očistě jater měli pít hlavně zeleninové šťávy. Jakmile nastane den očisty, je vhodné opět začít den zeleninou ve formě šťáv, kterou můžeme doplnit kvalitními přírodními potravinami, jako může být tofu, popřípadě kvalitní celozrnné pečivo.

Obojí, s pevnou zeleninou je vhodné tělu dodat také v poledne, ale i večer. Na závěr je vhodná také citronová šťáva, která má díky silnému antioxidantu – vitaminu C také významný podíl na pročištění. Druhý den se poté doporučuje opět kombinace zeleniny a zdravých jídel, ale přidat je možné také rýži, ryby, nebo trochu ovoce. Důležité je zbytečně nesolit.

Pomohou také kvalitní bylinky

Pokud chceme, aby byla očista jater skutečně efektivní, je možné hledat řešení také v rámci různých bylinných přípravků. A jednou z rostlin je i ostropestřec mariánský. Unikátní bylina vysoká zhruba 60 -150 centimetrů, která nejenom ve svých listech obsahuje pro zdraví prospěšné látky. V rámci detoxikace a vyčištění jater využijeme hlavně takové, které dokážou napomáhat k lepší funkci žlučníku a vylučování žluči, což je samozřejmě směr, kterého chceme při očistě jater dosáhnout. Ideální, jak ostropestřec mariánský využívat, je třeba ve formě různých čajů nebo odvarů, kdy se prospěšné látky louhováním dostanou do dané tekutiny.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.