Nadýchané madlenky

Madlenky jsou oblíbeným sladkým francouzským pečivem, které se dokonale hodí například k čaji nebo kávě. V následujícím receptu vám představím postup přípravy vynikajících nadýchaných madlenek, nad kterými se budou všichni rozplývat. Přípravu zvládnete během chvilky a výborně si pochutnáte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si nechystáme misku, ve které rozmícháme vejce a odtučněný tvaroh. Poté přidáme ovesné otruby, kukuřičný škrob a kypřící prášek.

Celou směs důkladně zamícháme a dále přidáme 1 – 2 lžičky vymačkaného citronu a třtinový cukr (nebo jiné sladidlo).

Mezi tím si rozpálíme troubu a nachystáme formičky na madlenky. Těsto do formiček přelijeme a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Madlenky necháme vychladnout a můžeme podávat.

TIP 1: Před pečením můžeme do těsta přidat i pár kapek přírodního mátového aroma. Citron a máta jdou krásně dohromady.

Zdravé dietní vánoční cukroví (Jídelníček, Recepty) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.